اصول پرامپت نویسی

مقدمه :
پرامپت نویسی به عبارت ساده ،همون درخواستیه که بوسیله چت بات های مختلف از هوش مصنوعی انجام میدیم و میتونه یک کلمه ، یک عبارت ، تصویر یا حتی شاید به شکل صوت باشه ،ریشه پرامپت نویسی به زمانی برمیگرده که کامپیوترها اختراع شدن ، کدهای نوشته شده باید اونقدر دقیق و واضح می بودن تا سیستم بدون هیچ اشتباهی اون ها رو درک و اجرا میکرد ، درواقع کامند پرامپت سیستم عامل اولین جایی بود که احتمالا پرامپت مورداستفاده قرار گرفت ، واحتمالا به کار بردن این کلمه برای ارتباط با هوش مصنوعی به نوعی انتقال این معنی به کاربرهستش که باید سئوال خودش رو واضح و دقیق بیان کنه تا سیستم بتونه راهنمایی و پاسخ مناسبتری دراختیارش قرار بده ، وباید گفت که فرق میکنه چه جوری از هوش مصنوعی درخواست کنیم تا دقیقا متوجه منظورمون بشه ، وگرنه که پاسخی اشتباه یا ناقص میگیریم ، و با اندک تغییر در عبارت خواستمون میتونیم نتایج متفاوتی بدست بیاریم ، درسته که هوش مصنوعی قدرت زیادی داره ، اما برای استفاده بهینه ازقدرت باید قادر باشیم منظورمون رو اونطور که باید بهشون انتقال بدیم تا به خواسته مون برسیم . همونطورکه در گوگل سعی میکنیم جستجوی پیشرفته انجام بدیم . دراین مقاله از لوح دانش سعی می کنیم ، تکنیکهای لازم برای انجام بهترین پرامپت نویسی و درخواست ها رو از هوش مصنوعی معرفی کنیم . در رابطه با نحوه کار با سایر چت بات ها مثل گروک، چت جی پی تی و گوگل جمنای می تونید به مقاله های مرتبط در لوح دانش مراجعه نمائید.
یک پرامپت دارای چه قسمتهایی است ؟
۱-هدف یا تکلیف: درواقع به هدف اصلی درخواست ما گفته میشه ، هسته اصلی اون چیزی که به دنبالش هستیم .
۲- دستورالعمل: به شکل و مشخصات پاسخی که نیاز داریم اشاره میکنه ، اینکه چیزی رو که ازش درخواست کردیم رو مایل هستیم به چه شکلی دراختیارمون بگذاره ، یا به عبارتی نقشه راهی که هوش مصنوعی مطابق اون باید اطلاعات رو دراختیارمون قرار بده چگونه است.
۳- زمینه: به پس زمینه درخواست ما اشاره داره و شامل جزئیات بیشتری در رابطه با تکلیف و منظور ما میشه .
۴- تنظیمات و پارامترها : عبارته از پارامترهایی که به صورت قراردادی به ما کمک می کنند تا منظور خودمون رو دقیقتر به هوش مصنوعی انتقال بدیم . که البته این پارامترها ممکنه در رابطه با چت بات های مختلف متفاوت باشن.
۵- ورودی: گاهی درخواست ما شامل اطلاعاتیه که هوش مصنوعی باید روی اون کار کنه ، مثلا یک جدول یا فایل پی دی اف و یا حتی یک تصویر که قراره روی اون عملیاتی انجام بده .
نکات مهم در پرامپت نویسی :
- درخواست خود را به صورت دقیق و با جزئیات عنوان کنید : به این معنی که سعی کنید سئوالتون مبهم نباشه ، و هوش مصنوعی به شکل واضح آنچه را که میخواهید رو درک کنه.
- چند پاسخ را درپرامپت خود تقاضا نمائید: بعنوان مثال ، ازاون بخواهید چند روش برای حل مشکلی که دارید یا چند جواب برای چیزی که لازم دارید به شما گزارش بده.
- بهترهستش که فرمت و شکل پاسخ رو مشخص کنید : بعنوان مثال اینکه برای هوش مصنوعی توضیح دهید میل دارید پاسخ و گزارشتون رو به چه صورتی تهیه کنه ، جدول ، خلاصه ، جامع ودقیق با قید جزئیات یا بصورت فهرست وار.
- برای هوش مصنوعی مثال بزنید تابهتر متوجه منظور شما شود: به همون شکلی که ذکر مثال برای خود ما نیز باعث میشه تا مطلب رو بهتر درک کنیم ،هوش مصنوعی هم ازاین قاعده مستثنی نیست وذکر مثال می تونه به تصویر دقیقتری از درخواستمون دست پیدا کنه .
- اگر به نتیجه موردنظر نرسیدید درخواست تون را کمی ویرایش کنید تا بهتر بتونید هوش مصنوعی رو راهنمایی کنید.
- بهترهستش که هوش مصنوعی رو به یک رفرنس و مرجع خاصی ارجاع بدیم تا نتیجه مشخص تری رو نزدیک تر به اون چیزی که ما درجستجوی اون هستیم گزارش کنه .
- محدودیت ایجاد کنید : به عنوان مثال محدودش کنید، که پاسخ مورد نیازتون رو درصد کلمه آماده کنه تا هوش مصنوعی سعی کنه از حاشیه رفتن خود داری و روی پاسخ تون متمرکزتر بشه .
همچنین مطالعه کنید: معرفی هوش مصنوعی شوخ طبع Grok
مهارت های شخصی مناسب پرامپت نویسی :
- زبان: تسلط کافی به زبانی که بوسیله اون از چت بات درخواست خودتون رو مطرح می کنید بسیار تعیین کننده است ، زیرا گاهی ما سئوال مون رو به شکلی بیان میکنیم که ممکنه فقط اطرافیانمون که با ادبیات مورد استفاده مون آشنا هستند متوجه بشن، درحالی که چت بات معمولا براساس نگارش و ادبیات دقیق زبان مورد نظر طراحی شده ، نه اون چیزی که چندان مصطلح نیست ، و بهتره در نگارش سئوال خودمون دقت بیشتری بعمل بیاریم .
- قدرت برقراری ارتباط : بهتر هستش که تلاش کنیم از کلمات قابل درک برای هوش مصنوعی استفاده کنیم ، آنچه که مهمه این واقعیته که باید کاری کنیم تا هوش مصنوعی دقیقا متوجه بشه که چه چیزی می خواهیم .
- تخصص کافی نسبت به درخواست : هر اندازه در رابطه با درخواست وسئوالی که از هوش مصنوعی داریم ، تخصص بیشتری داشته باشیم ، بهتر و دقیقتر می تونیم منظورخودمون را براش توضیح بدیم و تفهیم کنیم ، تصور کنید که یک نفر که اطلاعاتی در رابطه با مهندسی ساختمان ندارهو بخواد سئوالی تخصصی از هوش مصنوعی دراین مورد انجام بده ، به احتمال زیاد قادر نخواهد بود از جملات مشخص و صحیحی آنچنان که یک معمار می تونه انجام بده استفاده کنه. یا مثلا زمانی که یک تصویر خاصی رو از هوش مصنوعی مطالبه میکنید ، اگر به او بگین که چه سبکی از نقاشی مورد نظرتونه ، به طور قطع تصویر دقیقتری نزدیک به آنچه که میخواهید رو دریافت خواهید نمود.
- خلاقیت : اینکه چگونه سئوالمان را مطرح کنیم تا هوش مصنوعی دقیقتر متوجه منظورمون بشه ، تا حدودی به خلاقیت مون بستگی دارده ، چه بسیارند دانشجویان یا دانش آموزانی که در کلاس موفق به تفهیم پرسشی که دارند از استاد نمیشن .
- تفکر انتقادی : هوش مصنوعی قدرت زیادی برای پردازش پرسش ما داره ، باید سعی کنیم تا آنجا که ممکنه سئوال مون دارای معانی متناقض و گیج کننده و متضاد نباشه ، که دراین صورت به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید .
انواع پرامپت ها :
- پرامپت های سئوالی : این نوع پرامپت ها اغلب سئوالاتی هستند که توسط کاربران در رابطه با موضوع خاصی ابراز میشن ، سئوالات عمومی یا تخصصی در حوزه ایی خاص.
- پرامپت های تعاملی : این نوع پرامپت تا برای گفتگوهای طولانی طراحی میشن و کاربر از طراحی آن صرفا قصد رسیدن به یک گزارش کوتاه نداره و در ادامه پاسخ چت بات سئوالات دیگری مطرح خواهند شد.
- پرامپت های فرمانی : این نوع پرامپت ها همانور که از اسم آن هم مشخص می باشد ، به منظور انجام دستور یا محاسباتی طراحی میشن ، مثل پردازش روی یک تصویر ، ایجاد تصویری خاص ، تهیه گزارش مورد نظر ، ذخیره کردن فایل یا اطلاعات.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.